Semalam

Jun 1, 2009

Semalam aku men² ngan amin atas katil. Sempat la suh Amin posing kejap. Kalo nk tau, Amin suke pijak² kaki. tak tau la blajar dari mane. Aku,laling, opah, atuk n sume² slalu mnjadi mangsa..kalo posisi kaki diubah..amin akan tarik kaki kami n yg lebih dasyat lg amin akan menjerit histeria kalo kehendaknye x diturut. Kalo sape lenguh² kat blkg blh jgk suh amin pijak². Amin mmg suka. Kesimpulannya, maybe itu le hobi amin skang nie..pijak..pijak..dan terus memijak..

Semalam jugak kami keluar..merayap², ronda², pusing² kat S'wan..Manjung..Lumut. Mujor xterlajak ke Ipoh, Kuala ke, Pinang ke..Hehehe..Besa la kan laling yg bawa kete..ikot je la. Tu pun ade org nk bawa. Dlm kete sempat jgk amik gambar ngan amin..jgn jeles ye laling. U kena drive elok² spy kami slamat..Amin mmg mirip aku! Sah! Hahahaa..xde la. Skit skit je. Tu idung x same tu..wahh..aku suke sgt gambor ni..harap amin pun suka..! Hehe..

Semalam lagi..ni gambar amin baru bgn tido pagi tu..tgk baju amin..gambor bewak! baju tu 1st time amin pakai. Paklong babah yg kasi..beli kat mexico tau..kat sn sume saiz besar²..blh dah pakai si amin..time kasih ye paklong..agaknye org kat mexico suke bewak kot..Masa ni amin tgh tggu breakpest..Huhu..tp amin x leh mkn sbb mama kejam..mama kejam..mama kejam! Ecehh! aku terbuat ns goweng pedas daaaa....maaf syg! saje pepagi nk sabotaj kamu..!

Semalam..hehehe..ni jgk pic masa keluar ikut laling tu..amin kiss katak. Act, amin dah cuak asik masuk kedai..kuar kedai..masuk..kuar..hehe..sume ni laling le punye pasal..pegi kedai borong..sampai 3 bauh semata² mo cari itu..alat penimbang masak²..haissshhh! letih teman..kate org perak. Harap bersabar sume...alhamdulillah kami slamat pulang stlh menyelesaikan misi laling ku..xde gaduh or b'masam muke...rileks jer..emosi masing² terkawal..walopun misi aku je blm berjaye lagik...uwaaaaaa!

Semalam aku buat ns goreng pedas..menangis si amin makan...hahaa...patut la kejam! Eh..bkan aku senagaja pun..ingat aku suke² wat cam nie..haha..aku tak ingat la..bende ni tetiba je terjadi..sumpah! sebelum² nie ns goreng aku msti putih dibubuh lada tp x pedas..bila dikepal² ns tu amin suka makan..tp..tp..tp..semalam len. tgh² menumis aku kuarkan cili giling aku dr dlm peti aih..dan dan dan..aku telah memasukkan sesudu cili tersebut ke kuali..huhuhu..itu lah hasil nye..aku kasi nama nasi goreng kejam!

Semalam jugak..slps brekpest atok call minta tunjukkan jalan ke umah org berurut kat lekir bt 14. So kami pegi la..malangnye tukang urut dah kuar ke laut. Amik no tipon je..kasi atok..act yg sakit adik aku merangkap pak chu amin..sakit ********..smlm ingatnye nk mengurut pinggang..sian aku tgk pak chu, jalan pun dh macam robot cop! sape² nk tgk robot cop meh la dtg sini..huahuahua...On da way balik..singgah umah kakak tgk si Ada..tp ada tgh dudu..sembang²..terus balik..balik tu mencari jeruk la konon..aku nk wat sendiri..tp jenuh cari tkde pun org jual pelamm..I mean pelam mude ye..keciwa..aku keciwa...! Masa aku x nak ri tu..bersepah² org jual pelam..cedih! Dekat ngan umah aku..kami singgah la beli jambu n air jambu..tgk² ade jual kuah jeruk skali..so apa lagi..grab la..! tp sume ni masih x dapat memuaskan aku..kesimpulannye..MISI aku blm lg tercapai..Uwaaaaa...

Kesian aku, sume citer pasal smlm..hehe..smlm tak sempat nak post..almaklumla..isteri solehah kpd laling n ibu solehah si amin..aku kena la wat keje kan spy mereka² ini bhgia..gumbira, hepi togeder geder..uwaa..sementara aku menunggu turn nk pakai pc..mcm hampeh! Semalam pc tlh dikongker oleh laling! huhuhu..smpai hati laling...x kasi chan langsung...xpe..xpe..u wait arr..n see..Hahaaha..xde la laling..gurau jer..

Sekian la sudah..aku nk sesiap g koje..maap la x susun citer ikut waktu yg spatutnye. maleh aku..sume ni dh xde maknenyer..aku ingin mmbawa diri..slmt tinggal amin n laling..SILA jgn sepahkan umah..hrp maklum!

2 kOmEn:

asis said...

aaa...jambu kah itu??
nak..

atle ♥ waT¡e said...

iya..jambu..x sedap..pelam? sedap!

Post a Comment