Kaunter 12

Jun 1, 2009

nie la konter yg dimaksudkan..skang ni lagi chantique..ni pic lame..

Aku nk citer tugas sbg petugas konter sambil² aku jadi PT kat mpm nie. Sebabnye aku kena jg konter 12 ni selama kak liza coti (sempena coti skolah). Kak liza coti x lama aihh..3 ari je. Kalo ari² biase aku akan ganti kak liza time lunch je iaitu dr jam 1.00 - 2.30 ptg. Kgd² adik aku si tina pun jg gak..kami slalu bekejasama mcm wonderpets. Kesian ke kat kami? Ishh..pe nk di kesian kan..kak liza lg kesian..x rehat pagi pun..masa aku gnti dia tu le kak liza akan amik anak dr sekolah, siap² mkn anak pastu antor ank ngaji petang lak. Padat tu..terkejar² kak liza. Kak liza kena jg konter smpai jam 4.15 ptg..slps tu baru le kak liza free..Apa² pun slmt bercoti pd kak liza n family..hehee

Tugas kat konter nie byk cabaran. Yg aku maksudkan adalah cabaran berhadapan dgn Public. Uihhhh..mcm² jenis org ade wei..x terkira..yg baik tu ok lah tp kalo jenis yg paneh baran tu..Ade yg x mo amik no..suke² potong Q..ade lak tak reti b'ckp..jenis ni susah skit seolah² petugas konter ni leh bace fikiran depa kot! Hishhh..mcm ehh tp kalo yg baran tu...tolong la..bernanah telinga kat sini..dlm masa yg sama blh menitis dgn derasnye air mata darahh..huhu..dasyat wehh..!

Antara yg aku ingat eh..masa tu bulan pose 2007, aku tgh sarat mengandungkan si amin. Masa tu of course la time aku bertugas. Dtg la srg brader nie siap berkaca mata hitam..aku tak tau nape x dibuka je..aku tgk pun rimas..xde yg silau pun kat lobi mpm nih..ecehh..prasan ensem kot. Masa tu dia bw anak nye skali..budak lelaki berbaju melayu hijo..means..br balik dr sekolah agama la tu..mybe drjh 1 or 2. Brader ni dtg bw bil cukai pintu atau org pggl ckai taksiran la kan..ape lagi..yg dia x puas hati tu..dia kena denda..haha padan muko ko! Penjelasan yg aku bg tak bermakne bg dia..Jadi oleh kerana x puas hati tu..aku lah mangsanye..kalo dia ckp elok² takpe ..ini tak, smpai ke thp maki hamun! Aku yg mula² senyum..terus berubah air muka..bukan takat cuak dah..aku pun nak melazer same tp aku bsabar..nak lak aku ni pregnant kan..x sior aku eh..

Antara ayat² kesat brader tu sprt..kamu ni makan duit haram,mkn gaji buta, dll..tambah la mencarut² pun ade..! Korang bayangkan? bolan pose dia leh wat mcm tue..depan anak dia lak tu..itukah contoh dia sbb bapa??! Huh..aku istighfar pjg² walopun ayor mata dh berair..aku pggl cc bertugas..cc pun kena..aduh! Last² aku pggl abg bad turun abg bad ni org penilaian..so abg bad pun kena gak le ngan brader tue..pas tu brader tu suh aku tulis nama aku n cc..katanye nk buat aduan..hehehe..aku pun tulis la..tp aku pun konpius dia nk report kat sape ntah..undang² negare mana dia pakai pun aku taktau..masalahnye..yg dimaki tu kami..aku dok diam jerk..jentik dia pun idak..tetiba dia kata nak report..lawok²..slps brader tu letih memaki hamun..dia balik tanpa mmbuat sbrg bayaran..brani nye ko..nanti kami tambah denda KAMU!!

Tak lama pas itu..iaitu penghujung thn 2007 aku dh slamat lahirkan amin dan kembali bekeja mcm besa la kan..huhu..dan maybe Tuhan nk tunjuk..aku terserempak ngan brader tu semula kat konter..mase tu aku tak bertugas..aku lalu je kat lobi..dia dtg buat bayaran..hahahaha..kan? nak tak nak kena bayar gak kan..motif marah² dibulan pose tu..xde maknenye..ntah² pahala pose pun xdpt kot..itu lah brader yg sengal!!

Smpai skang, masih ade lagi org² mcm nie..kalo bangse len tu xpe lagi..tp aku sedih kalo bangse aku sndiri buat mcm tue..kalo xtau undang² usah dok kat bandor pi dok kat utan..! sume free..hehehe...kalo le aku leh melazer cenggitu kat public yg sengal!

Konter 12 nama diberi
layanan diberi serela hati
public yg dtg caci dan maki
kami x serik yg penting ade gaji...

4 kOmEn:

asis said...

nak kena cepuk brader tu..

atle ♥ waT¡e said...

ehmm..slps hr tu..setiap kali dia dtg mpm msti pakai topeng sbb maluu...hahaha

haruan tasek said...

wak.wak...wakk10x.... woi... nak duk dalam hutan free. cik atie hutan mana ada kosong mau pi tinggal????

atle ♥ waT¡e said...

aruan : u dok dlm sg or tasek la..cari utan bt per..nk jd kere ke??

Post a Comment