Aku Yg Meriah..Hehe

Jun 17, 2009

Balik dari keje smlm, amik amin kat umah opah. Amin dok dlm walker ko..tekejut aku. Patutnye si ecah yg dok dlm walker..opah kate amin x bagi si ecah dok situ..makenye jadi le amin bby tua! Mmg walker ade 2 kat umah tu..yg 1 tu aku bw dr umah sbb si amin asik ngaco je kan. Tp bila ade kete pink tu xde le dah dia duk wakler. Abih tu, masa kami coti ri tu atok hntor keta ke umah kami jd kat umah tok xde le dah amin men keta. Tu yg dok kaco si ecah..siap seret laju² pastu gelak sesorg..1 lg walker x bp safety sgt..jadi kalo amin ngaco tu tpakse atok gendung si ecah ataupun ecah meniarap blajar merangkak n skang dah pandai mengagah pun..sonok tgk diorg men same². Nak plak sambil kami sembang smlm mak buat lg goreng pisang..siap tapau utk menantu lagik..wah..suke le sihantu tu tadi..eh..menantu la. Kat atas tu pic ecah pakai tudung yg babahnye belikan..haha..tomey² sgt..oleh kerana amin pun nk posing so kena dera la kan..amik ko! Tp tomey gaks!

pakcik.. ! Amin sokong MU!

Seperti yg dijanjikan, smlm aku nk makan ais kacang. Mkn kat fatty cafe je tak jauh eh..jadi mlm tu kami pegi la..sblm pegi tu mmg laling ingatkan aku bw camera tp aku sndiri mmg maleh nak posing² tau nk mkn tu je..oleh kerana kenyang mkn goreng pisang, kami order fries n wantan goreng cecah sos je..makan le kami anak beranak. Aku ngan amin mkn ais le kan..habis baju si amin usah kabo le..nk wat cam ne dh dia pun ngidam gaks. Pastu balik tu laling call si mak kat kg. Sembang² le kami kan..pas pas tipon..smpai le mak mertuaku tanye kat aku pasal aku ehem..ehem ni kan..dia tanye le aku dh pi klinik ke blom nk kompem kan..hehe..aku ckp le blom lg isnin dpn kot nk p ngan laling skali tp dh try le guna upt tu mmg positif walopun blur skit. Aku pun ape lagi la kan..mengadu nasib le kat mak mertua (mak sendiri pun x tau citer lg nih) Aku kabo le..skang ni mmg maleh le umah aku tu tunggang langgang dah..dapur pun x berasap dah..ish..mmg maleh le aku..jerawat pun x kira tmpt men tumbuh je tension aku..walo pun x byk tp kerap..dh x licin dh pipi aku ade je bintik² hitam baru..wahh..meriah le kan. Last² mak mertuaku ckp..nnti la kami kesana..nnti mak masak sedap² (kapten jgn jeles..kawen cpt le) Mak mertuaku mmg expert bab masak nie..sedap weh..masak le apa pun..tak sabo rasanyekan nk tggu mak mertua smpai..x lama je lagi..tp segan la plak..hehehe..ape le jenis menantu maleh masak kan..lantok le nk kata apa..badan aku pun..mak mertuaku memahami tu..hehehe mekasih le mak mertua..cpt la dtg..hehehe..nnti leh jejalan kat penang..huhu..

Pagi ni ngantor si amin, aku keluar awal smpai x sempat nk betui kan tudung..mmg lekeh la ri ni..lantok le x kisah eh. Sbbnye nk makan ns lemak cik ina..haha..aku beli 4 bungkus utk ari ni ngan mase dpn..beli kuih puding roti utk si ecah n amin..sempat la bekpest ns lemak dr smlm nk tu..baru dpt..sedap dibungkus dgn daun pisang...tp pg tadi amin x merelakan aku ke pejabat..menangis je..meleleh ayor mate..sedih bebeno..kebetulan aku pun kabo le kat mak aku gud news tu makenye paham le sudah opah si amin..patut le cucunye nakal betui..wakakaka..Aku bg tau pun sbb mak suh aku tunjuk jalan ke bt 14 (tmpt ngurut) kat sepupu aku yg dh 4 thn kot x silap kawen tp blom ade rezeki anak lg..huhu..blh aku kata pe salahnye nk nolong..jadi secara x langsung tu aku kabo le kat mak..haa..lekat ni..hehe..msti kecoh dia kabo kat atok plak kang..huhu..ramei dh cucunye..nk masuk 5 le dah kali ni..anak pak long bln 12 thn ni..aku..hehe coming soon..Pd kawan² sume doakan keselamatan kami anak beranak..moga slmt..amin!

nota : idungku dh mula sensitip pd bau..uwaaa!

6 kOmEn:

Monkey D Luffy said...

cis

menantu kesayangan

atle ♥ waT¡e said...

salah tu..menantu pandai kipasss..wakakaka

haruan tasek said...

nak anak apa pula kali nie? gegirl ke boboy...la..la

atle ♥ waT¡e said...

nak kembor..sepasang..lalala

miss izan said...

erk,amin sokong mu ke kak t?
;(

baby gurl la,de la geng kak t plak kan...hehehe

atle ♥ waT¡e said...

aku terima seadanye..

Post a Comment