Aku Yang berEMO...

Jun 4, 2009

Apa yg penting...? kerjasama!!

Hari ni..kak liza sambung coti. Maksudnye aku akn jg konter sehari lagi. To kak liza, wati x kesah pun..janji keje² jbtn kita ok n x dipertikai olh jbtn len n coti akak pun dh settle dh..Saje nk ber'emoo kat sini..bukan apa..Selama 3 ari sblm ni..setiap kali turn aku habis n diganti oleh tina turner..aku balik opis cam besa n buat keje men² (mmg x dinafikan la kan...sejak bos coti pnjg ni) dlm masa yg same aku jgk fening le tgk meja aku bersepah ngan surat² yg sume tu utk difailkan n di ambil tindakan..huhu..sesak sebenarnye dn malas utk difikirkan..tp sabar je la sbb sejak aku keje kat jtm, meja aku tu mmg tmpat org letak mcm² (bukan surat je)..printer rosak letak atas meja aku, katrij apatah lg (xpe jgk) Takat bende² pelik pun..sume campak kat aku..xpe la nk wat cmner..tgjwb aku..wah..dgn rela hatinya!

Aku trima msg dr bos yg mn bos maklumkan pasal markah prestasi yg perlu dihantar..aduii..cam ne aku leh lupe..setiap awal bulan slalunye aku yg ingatkan bos..malu weh! Ah..lantok le..mgkn aku penat keje bak kata kak mah pemilik kedai runcit dorami..ehmm..penat keje di opis + rumah..xpe lah..ptg kang aku siapkan pasal markah tu..ok bos..sumpah..x men² ptg ni cuma nak rehat skit jerk..huhu...

Sdg jg konter..dtg la bdk praktikal aku si irma.."awat" aku tanya.."ntah la, en. is suh dtg blaja ngan k.wati nnti ptg owang jg konter" penjelasan diberikan tp pd aku..cam hampeh je..Hari ni khamis dah..sok jumaat mybe kak liza dh ade. Dan selama 3 ari sblm nie..x kesah pun aku tercampak di sini. Dan wajarkah aku hanya dipanggil ketika amat² diperlukan...aku kat sini pun x bermakna aku lupa keje kan sn..Sebelum ni pun..byk report² yg sepatutnya disediakan n hantar pd aku utk dimuatkan dlm laporn jabatan..aku sndiri yg buatkan..seolah² aku lah ptm, aku lah pptm, aku lah jk dan aku lah segala²nya..huhuhu..dgn kata len..aku ni slalu jd org tgh..wo..wo..wo..

Bila time² stress mcm nie..aku mula berdoa pd Tuhan..semoga surat tawaran spa aku cpt² dipos ke rumah n gud news dpt lak keje kat tmpt kat area manjung (walopun mustahil) spy leh aku blahh dr sini...alamak terlebih sudah!!! huhuhu..TAPI pd saat itu jgk, aku pun tersedar..masa stress ni lah aku banyak minta petunjuk, nasihat dll padaNYA..tp kala aku hepi..seronok dll aku yg jgk yg alpa...astagfirullah hal'azim...walo ape pun aku msh sygkan mpm!

nota :
  • pd kengkawan sume terutama en. is jgn terase hati..aku mmg cenggini beremosi lebih kerna aku sedang...
  • pd laling..janji ek..ptg ni ati nk mkn kfc..x mo masok²..luv both of u..muahxx..3 juta kali!

9 kOmEn:

Monkey D Luffy said...

emosi tak stabil + laling = kfc

laling + belanja kfc = layan je lah bini yg emosi

bini emosi + laling = amin tak kisah yg ptg makan kfc

haruan tasek said...

isss.. ada sudah yang first
curi formula lak tu

Emosi + jaga konter = kfc

best..best aku pun nak jaga konter boleh dapat kfc

atle ♥ waT¡e said...

dah..dah..

ati + laling = amin

ati + emo = majuk kang!!!

jgn brani nak perli aku dah..k!!

miss izan said...

kak ati+laling-kapten(nyibuk)=kfc

hahaha..
chill kak...
;)

babysyahirah said...

klau dh emo tu...emo jugak...huhu...muyskil ayat last kak t "pd kengkawan sume terutama en. is jgn terase hati..aku mmg cenggini beremosi lebih kerna aku sedang..."hmm...ade pape ke???

atle ♥ waT¡e said...

ms izan : yeahh..burpp! kenyang mkn bihun tomyam..waakakaka!

syahirah : wah..! alert sggh adikku syahirah..sila rujuk smula formula yg diorg kasi tu..kalo x..ko pun fening..

Abang Terrer said...

atie + penat = keje terbengkalai

atie + fedup = amik tawaran lain

atie + emosi = "adik" Amin??

angkasa said...

alaa xdak gmbaq amin
hee :D

atle ♥ waT¡e said...

sabar..sabar..peminatku..
amin x bp nk comei ri ni..
esok le ek...

Post a Comment