Yes..Dpt jgk akhirnya!

Jun 13, 2009

amin yg ceria slalu...

Seperti yg dijanjikan ptg smlm kami ke umah kakak..Tp sblm tu, kami g amik opah dulu. Otw ke umah opah..aku beli kuih² utk mamam le kan..sbb aku lapo sesgt..smpai je umah opah..men² ngan ecah, mamam kuih sesambil tgu opah bsiap..Pastu dh settle sume kami gerak le ke umah kakak. Tp amin kena tggl kat umah le ngan atuk sama pakchu n ecah..hehe..sian..teriak oo...Bukan x mo bawa..kang kalo dibawa x dpt la den mau menolong kat sane..

Mmg ia pun..sampai je..terus tolong potong bwg², halia n segala mcm mak neneknye..hehe (bunyi mcm byk je..) tak lama pastu..tgk² amin n pakchu dtg..wahhh..hepi aku..sian jgk td kena tggl..jadi bermain la amin bsama pakchunye walo pun asik kena sakat je kan..huhu sian..

dalam jam 6.15 camtu, aku, abg alias, kakak, opah, atok..terus hias buai utk esok..ye le kan..nama pun kenduri naik buai..aku pun x bp tau adat sini..pengalaman aku len masa kat tawau dulu..len kali aku citer ek..sbb cd gambornye ntah kemana dah..Jadi kami hias le ala kadar je..aku pun bukan expert..takat nk tolong² gitu je blh lagi la...kami siap dlm jam 7.25 gitu..dan bergegaslah kami pulang walo pun diajak mkn mlm..hehehe..mmg lapor tp masa x mengizinkan..lg pun si Ada asik nangis je..riso aku tgk..mcm dh kena sawan tangis..rupe²nye..setiap kali magrib smpai jam 9 mlm tu la lakunye..nangis je n msti digendung..huhu..susah hati aku! Harap² Ada ok lepas² kenduri nih..amin..!

Aku balik umah ngan amin le kan..sbb opah naik ngan atuk le x kan nak dibior lakinye sesorg kan..amin besa la..dlm keta merengek nk ikut naik keta sana..nyampah aku..haha..! Smpai je umah laling dah tggu le kan..sbb kami nk kuar lg nak cari memory kad kamera ku..wahh!

Jam 9 baru kuar lepas sume dh bsiap² harum semerbak..dan dapat le aku beli memory kad tu dgn rege slps minta kurang skit..dpt le 90 inggit utk 2GB..wahh...kalah yg lama saiz 256mb..kad yg dh rosak tu..yg aku pakai sblm ni lg sedih..16mb je..tu yg leh muat 9 keping je...haha..Walo pun wet aku habis..tp xpe..janji kamera blh amik gambor bebanyak sepuas ati aku..pakai kad 2gb leh muat gambar antara 750 - 1200 keping (ikut pd kualiti gambor le..) Tu yg aku bangga n riak tu!
Panasonic Lumix dmc-fx8..Bukan nk menunjuk tp nk bgtau..ni la harta pertama aku, hasil dr wet sendiri..tu yg syg tu..tp ade org len lak kasi hilang baju nye..jadi..cam aku skang ni pakai baju nikon..hehe..nk tau sape yg kasi hilang tu..teka la..ade 2 org yg x btgjawab ;p

Selain tu kan, charger kamera ni pun dh ilang sbnrnya oleh org yg x btgjwb jgk le..huhu..sian aku..katanye dh tggl kat johor..wah..jauh tu..tp bila dicari x jumpe..jadi pakai le charger serbaguna yg berkelip² tu hakmilik pakchu si amin tp kena le cas 24 jam baru le tahan bateri nye..wah..mcm² hal..ehmm...tp ntah bila la nk dpt video cam lak ek kan laling?

InsyaAllah esok aku nk amik gambor kenangan Ainur Syuhadah n sume² mase kenduri tuh..bukan tu je..kamera ni akan ku bawa kemana saje aku pegi berkuatkuasa malam ni...hahaha..terutama bila mak mertuaku nak dtg cni nti..cewah..akan ku rakam saat bahgia..nenek n amin! Jgn jeles ye pokcik!

5 kOmEn:

asis said...

nak jugak..

catz_mafia said...

Atie Luv Luv,
Seronoknya kenduri... :)

INTAN said...

wahhhh...selamat mkn kenduri le ye

miss izan said...

adushhhh
terjeles la pulekkkk...
;P

Fariena said...

selamat berposing la sakan2 yer pas nie....amin la model dier yer pas nie....

Post a Comment