Kisah Hari Minggu

Jan 24, 2010

Salam uolls...


Sape² yg rase nak cuci kete meh la anto kat umah aku ye..murah aje 1 bijik keta upah 1 lori mainan!

Nak gi tau..my MIL dh ade kat cni. Sampai dr Johor jam 7.30 pg. We'll togeder² bekpes kat port biase. Singgah beli sayur n terus balik umah. Sembang², gosip hangat, luahan rasa dan sebagainya smpai la my MIL tertido keletihan..si amin yg malu² pun dah bleh bmanja²an ngan nenek. Coz start sok, amin kena la tggl ngan nenek smpai la mama ni lahirkn adik..harap nenek bersabar ngan kerenah amin skang ni yg mmg len mcm. Tapi, MIL aku kata biase org nk dpt adik mmg gitu, bilangnya "ndak sudah nakalnya, bila adik adiknya.." InsyaAllah la ek..mngkin nak melepaskn manja kat aku sblm kasih berbelah bagi..sabor ye syg

Aku? Ehm..sejak kebelakangan ini, asik rase sengal² je kat peha n kwsn² yg sewaktu dgnnya. Kdg² rase sedikit pening n hilang tiba²..gigi plak rase mcm nk cabut je sume..baby? baby masih aktif men futsal kat dlm rahimku..

Laling? Laling ok ja..maintain lagi dgn belon²nya..hari ni sempat kasi kat ecah ulat bulu. Esok kursus laling bersambung lg n setahu aku esok kursus add math..gud luck ye laling! Pape pun, just stanby je hp tu takut lak ade emegensi kan..faham² aje la ek babah...

Amin? Kalo sblm² ni dia tido lewat (jam 11 ke atas) tp malam ni dgn rela hati meminta susu lalu baring di atas katil n tido..ehmm adekah amin mmpunyai agenda utk esok.. Akan aku terima seadanya..insyaAllah....

Ari ni menu utk lunch n dinner same je..simple tp mengenyangkan. Nangka masak lemak cili api n ikan goreng aje..asik ulang menu yg same aje dr mggu² yg lepas..ok la jgk at least laling x minta kari..hahaha si hantu kari! Petang td tido punye le lama..mmg susah le aku nk tido..tp nk paksa jgk utk tido. Ok lah ye..sekian la sudah utk hari ni..nantikn luahan rasa n bicara akn dtg..di waktu n mase yg tak sama..dlm rancangan tulisankuchantique..wassalam!

p/s : laling limpas (lalu) di blkg aku ketika jari jemariku menaip entri ni. Katanya kat aku..''blogger tegar!". Ok la kan..at least x le sia² tm net dpt wet tiap² bulan..aku lah pengguna yg berhemah!

3 kOmEn:

ijad said...

cantik blog ni...

atle ♥ waT¡e said...

blog aje ke? orgnye? tulisannye? :m:

Abang said...

Cantik laptop yg papar blog ni... eh laptop aku tu kuang kuang kuang... terlebih sudah... ini gambar kategori 12SX, kena ada sensor sikit patutnya...

Post a Comment