Lori lagi (?)

Jan 4, 2010

Salam...

Ptg tadi, we all kuar cari mkn n sambil tu kami lepak sat kat stadium mpm kerna laling masih lg dgn misinye utk menyelimkan tubuh beliau..owh! my Hero! Slps habis jog..laling bawa amin berjalan pusing 1 padang bola tersebut. Aku dr dlm kete sekadar usha aje la. Kesian nye anak aku, msti penat tu ayor x bawak ni. Aku tgk laling langkah satu amin langkah dua ( 2:1) Sian betul, amin kecik lagi, tp mmg dia sendiri yg nak kan..takper la. Laling kata kasi dia letih ari ni..oh kejamnya...

Mase nk balik amin menangis² nak lori..sbg mak pak kandung, melihat anak byk songeh mcm tu mmg  la hangin 1 body. Nangis diam² xpe lagi. Ini idak siap hempas² badan ke perut aku.. Pujuk punye pujuk, last² laling ronda la kedai ke kedai kat area tawau manjung ni kot² ade la kedai mainan. Jadi jumpa la kedai lama ni..kitorang x penah masuk pun sblm ni..Maka sonok lah amin sbb pak kandungnye rela membelikn lori baru utk beliau hasil dari pujuk rayu mak kandung beliau juga..


Hampir 1 jam (aku tipu je) aku tggu dlm kete sbb mereka berdua dah rambang mata

Menu dinner kami malam ni sekadar nasi putih (aku le masak) n sup tulang (psr mlm). Balik terus masak nasi n dgn x kesabaran aku dulu yg makan sbb lapor sgt²..Malam ni amin plg sonok dpt lori baru..tahniah le ek..tak kuasa mama nk tempek pic lori kamu..hahaha lain kali le yer..kasi amin hancurkn lori tu dulu sprt mana yg lain²nye


Wassalam n slmt mlm! 

p/s : Siapakah yg manjakan amin? Aku or Laling? Jawapannye, selepas ini....

2 kOmEn:

naurah makwa said...

huhu..mmg rimas kalau anak dah dok nangis2..tapi nak wat caner..dah camtu perangai budak2..sian lak nengoknya..

miss izan said...

jawapan nya kak tie! ;P

best la amin dapat mak cam kak tie,kalau izan. lantak la situ ko nak nanges ke hape. hahaha

Post a Comment