Belon

Jan 21, 2010

Salam uolls..

Saje nak menempik hasil kakitangan laling setelah bsusah payah studi dpn youtube smpai tak hengat anak bini


Ini hasil pertama beliau, puppy. Aku balik keje smlm terus bawa kuar tunjuk kat aku n amin..excited giler mamat nih..Utk pengetahuan sume, laling aku mula berjinak² buat menda² mcm ni slps dpt assigment mase kursus jurulatih yg mane, sume jurulatih diwajibkn mempersembahkan hasil seni kraftangan kpd  pelatih² di hdpn ketua jurulatih sehingga sume pelatih² faham n leh buat ape yg jurulatih buat n baru lah jurulatih diberi markah oleh ketua jurulatih tadi. Tp mase kursus tu, depa ni hanya diberi pilihan utk buat origami atau pun ..... (aku x tau ape istilahnya..tapi guna tali). Alhamdulillah...Sume tu dah settle dah selasa lepas stlh sabtu n ahad bertungkus lumus mencari maklumat kat tenet, cari kertas n tali, menjadi model, buat paperwork n mcm² smpai x reti² nak tido..Aku sangkakn sumenye dh berakhir, rupa²nya ade lagi yg dia kenan nak wat....belon la plak!


Yang bunga tu utk aku..how sweet laling Kesian amin kena marah sbb rampas bunga dr aku..babah ngan amin bukan blh btolak ansur..sakit jiwa raga aku...Yg swan tu sgt comel n mudah nk buat..jari jemari laling yg sblm ni keras kematu terus lembut meliuk lintok melentik bagai buat benda² nie..


Yang ni singa ye kawan²..sgt comel. Aku bangga dgn laling..habis belon amin dikerjakan. Siap pam pun dh dok kat bilik tido aku..sabar aje kan..ye sabar itu separuh dr iman...


Lastly, pasal amin ni ha yg sgt² lah kuat meragam sejak dua menjak ni. Ade je yg x kena. Smlm mmg aku byk beristighfar aje sbb kalo x buat mcm tu maunye tgn ni dah naik dah..geram sgt..Tuhan aje yg tau..aku rase ade lah lebih 10 kali dia menangis minta itu ini...benda yg dibuat² aje..contohnya nk tgk mr bean..tak sabar nk tggu jam 7..paksa jgk suh aku tekan remote tp canel yg same..bila aku kata kejap lagi mr bean ade dia mengamuk..adoyai Laling n mom aku kata amin ni meragam sbb nk dpt adik tak lama lagi..betul la kot..sabar ek min..mama syg kamu jgk Kamu buah hati kami yg pertama tau!

p/s : my MIL akan tiba pagi Ahad ni..cpt kemas umah!!

4 kOmEn:

naurah makwa said...

wah..kagumnya yang bentuk bunga tu..

atle ♥ waT¡e said...

Hehe..jimat xyah beli bunge..wat ngan belon je kasi bini

ctzack said...

kreatif gak si M...nanti ajo aku plak..chantique bunga tu...cute sgt...

ctzack said...

chantique bunge tu....ajo aku nanti ek...

Post a Comment