2nd Entri 2010

Jan 2, 2010

Salam syg sume...

Today..early in d moning we'll three beranak bersiap² mo keluar. Destinasi pertama, Stadium MPM sbb laling nk b'jogging. Maklumla, perut dah boroi byk skit Aku suka ngusik tu, bukan ngusik utk mengutk ke ape ke tp nk bg semangat spy ade skit usaha tu nak slim river balik..kang x pasal² nk masuk 'd biggest looser'..Mase laling jog, aku n amin tggu dlm kete je, lgpun ramai beno umat manusianye. Amin nangis nk ikut, tp bejaye la pujuk. Habis jog laling bawa amin jalan² jap bg pueh hati dia..sian bdk itu.


Dua² x mandi...hehehehe

Destinasi ke dua, kami singgah pasar. Beli ape yg patut utk lunch ari nie. Mase ni amin pueh hati dpt tgk lori yg sgt besar, ada bangunan kedai tgh renovate. Tp laling lupa nak amik gambar. Settle kat pasar, kami bertiga menuju puncak ke Restoran Briyani. Ape lagi la kan, pekena roti canai la. Laling mkn nasi lomak n teh tarik, aku mcm biase 2 kpg roti kosong n teh ais, amin lak 1 kpg roti kosong n teh O ais. Best²...

Balik umah, basuh balance baju bby sesambil mulakan ektibiti memasak. Amin n babah buat hal masing². sesekali dengar jgk time diorng bergaduh..kalo x kerana amin kaco babah mesti sbb babah yg kaco amin. Takpe la kan..janji mereka hepi..


Amin repair moto dia..sambil tgk movie Rab Ne Bana D' Jodi...best uoll..!


Ini lunch n dinner kami anak beranak..alhamdulillah. Gelap sggh ikan itu smpai aku x tau ikan ape..kuikuikui tp itu le yg sodap!

Dalam kebizian hari ni, aku ttp ade peluang utk tido..hahaha! Mesti la kena rest kan time² sarat ni. Mmg disarankan oleh Dr. Tapi yg seronoknye, hari ni x le macam smlm...azam oh azam...Cayok cayok!! Kesimpulannya, hari ini begitu indah n bermakna skali..alhamdulillah. Tu je lah nak citer.. sekian! Time kasih Cikgu!!!

Wasalam...

p/s : bulan ni melayan citer Laskar Pelangi di Box Opis, sebuah kisah benar di Indosenia. Aku nk ucpkn slmt tggl Rab Ne Bana D Jodi!!!

4 kOmEn:

atle ♥ waT¡e said...

testing :d:

Anonymous said...

:c: :e: :h: :t:

miss izan said...

haish! dah nampak kurus! hahaha....

babysyahirah said...

elehh..slmt tggl Rab Ne Bana D Jodi kononnn...

Post a Comment