Sila Buat Hal Masing²

Jan 23, 2010

Salam sume...

Alkisahnye, kami tiga beranak cuba utk mengisi mase lapang masing² tanpa mengganggu antara satu sama lain..mind our own bisnes kate org...hasil kajian terperinci aku hari ini, hasilnya adalah seperti berikut :-

1. Aktibiti Laling


Bagus..akhirnya kete ini dpt juga belaian dr tuan dia akhirnya..itupun sbb maknya mo dtg sudah (esok). Itu le agaknya nk kemas sbb selagi x kemas sit yg blkg tu bukan bleh duduk.. Habis pecah rahsia laling..Selain itu, laling juga masih meneruskan habitatnya tabiatnya belajor ngan pokcik youtube cara² gubah belon...(pasni umah aku penuh ngan belon ler...)



Yang ini I.T.I.K ... duck!! faham ye anak²....


Ulat bulu comei..aku suka sgt!



Jari jemariku runsing..atas peti ais jadi port melepak binatang² ni...

2. Aktibiti Aku



Selain siap²kn keje sekolah umah of kos le kena masak utk lunch n dinner..sgt la simple (org malas la katakan). Pagi tu, kami ke muara kg permatang..(tmpt aku n bebudak opis bekpes sekali sekala) Konon, nak cari nasi lemak yg sedap itu, malangnya sudah kehabisan. Ramai betul rakyat jelata yg mkn kat situ time coti² ni. Sume bawak famili, laling pun 1st time tau ade tmpt mcm tu kat ceruk kg..ehm tp syg x dpt nk rase nasi lemak itu..kami order mee goreng aje..tapau!

Balik umah, sdg enak bekpes, atok antor kete. Sembang n ngumpat same² sambil menikmati kopi bujang laling..dan melayan kerenah amin..atok pun pulang..tq tok antor kan kete!

3. Aktibiti Anak Bujang aku!


Alhamdulillah, bila tgk amin lari² angkat sume barang² mainan dia..aku sangkakan ank bujang aku ni tolong bondanya mengemas tp rupe²nya dia sudah tukar la..amin mo pindah...pindah ke mana? Umah pun x siap lg...


Hamik ko! Mula detik ini, tido la kat ruang tamu n mainan² tu sume dah amik port kat tilam aku! Argh x ke mental aku dibuatnya? Tekanan perasaan nih!  Ok..tenang². Kepada anda di luar sana yg mengalami masalah  yang sama..sila sayangi anak anda sprt mana mereka menyayangi brg mainan mereka

Sekian...wasalam.

2 kOmEn:

ctzack said...

bgus amin..cpt kemas barang2 kamu..mak lang nk take over your house..ok...

atle ♥ waT¡e said...

lambat lagi la mak lang..plg cpt bulan jun..ok. sabar ye..

Post a Comment