Our New Home

Jul 2, 2010


Salam. Hari ini dengan suka sukinya, nak cerita pasal rumah baru. Tidak sepatutnya cerita kat blog ini sebab aku dah buat blog khas untuk rumah kami kat sini. Tak perlu klik sebab masih belum dibuka sepenuhnya untuk orang ramai. Nanti riak pula kan. Ok kat sini aku cerita serba sedikit lah ye..

Kami selamat berpindah ke rumah baru pada 28hb Mei yang lalu. Harta benda kami sepanjang di rumah sewa memang tak banyak iaitu set bilik tidur, peti ais, mesin basuh, tv, rak tv, meja makan jepun (murah je) ehm rak baju dan itu ja rasanya. Yang lain-lain itu, biasa lah lori² amin, kasut-masut, tikar dan yang sewaktu dengannya. Tengok ja picture kat bawah ni...

Masa pindah hari itu, aku guna perkhidmatan lori MPM ja..terima kasih daun keladi. Sekali angkut ja..beres semua. Terima kasih kawan² laling tolong angkat harta benda yang tak berapa nak banyak itu. Barang-barang dalam gambar kat atas tu diangkut dengan kereta..ulang-alik tmn sri mawar ke tmn sejati..huhu

So, sebulan sudah kami dirumah baru dan banyak juga perubahannya. Harta benda pun dah banyak. Kalau dulu duduk bersila atau baring sambil menonton. Now, laling dah sediakan sofa untuk kami anak beranak. Dulu astro biase sekarang astro B.yond, dulu pinjam langsir mak now, langsir sendiri sudah, part yg plg aku suka adalah dapur..baik punya dan lain-lain lagi la termasuk pokok-pokok yang kat luar tu...senyum ja sekarang. Apa-apa pun, terima kasih pada laling..sediakan yang terbaik untuk kami anak-beranak. Pada tawan-tawan..jemputlah datang ke rumah kami. Jgn malu jgn segan sebab tuan rumah lagi segan. Wasalam.

Nota : masih hutang kenduri...

3 kOmEn:

izansalleh® said...

ish, tiba-tiba teringin nak pi melawat rumah baru pula ;)

♥♥ atie ♥♥ said...

mai la...bawa cik abg skali ek

sitihafizun said...

nk g jugak..nk p bila kk t wat nuri nanti..

Post a Comment