Durian

Jul 30, 2010

Salam. Kisah ini berlaku semalam. Salah seorang praktikal student di office membawa durian. Oleh kerana pelawaan kawan-kawan aku dengan tidak sengaja turut menjamah 2 ulas durian. Sedap sehingga menjilat jari. 

Dalam masa yang sama, aku ni masih lagi sakit tekak dan batuk-batuk. Oleh kerana tidak berfikir tindakan yang diambil sebelum makan maka, malam tadi aku telah menerima akibatnya. Apa yang terjadi? Waktu Maghrib, lepas bf dan tidurkan Mardhiah aku terus berselubung dalam selimut. Tekakku amatlah perit tidak terkata-kata. Tak sedar pun masa Laling dan Amin balik dari kenduri rumah jiran. Laling bagi makan ubat..one hour after that, barulah terasa keluar peluh. 

Pagi ini suara aku memang rock..takpe lah sekali-sekala. Belajar dari kesilapan. Wassalam.

1 kOmEn:

Mr.Z said...

wah2, sejak dah ada budak praktikal baru ni, makin rajin update blog ye.. :b:
btw x suka durian..tempoyak ok.. :D

Post a Comment