Tetamu

Jul 3, 2010

Salam. Hari ni pagi-pagi lagi laling dah bersiap untuk bertugas. Segak dengan seragam No.1 nya. Tinggal bertiga ni anak-anak baik sikit. Rutin macam biasa, sapu sampah, sidai kain yang dah dibasuh malam tadi. Itu ja, laling tak la lama keja dalam jam 10 lebih dah pulang ke rumah..

Laling bagitau..tengahari g umah belakang (kawannya) ade wat kenduri. Owh..ndak perlulah aku masak untuk lunch...besh! Laling tertidur di sofa, Abg Long buzy ngan lego, aku layan adik atas katil yang baru terjaga dari tidur..Tetiba ''assalamualaikum..kum apa..kombat..bat apa..bat man..." (hp aku berbunyi) Rupa-rupanya Atok call memaklumkan nak datang ke rumah bersama Pak Hassan. Siapakah Pak Hassan..ntah ingat-ingat lupa aku. Rupanya dady kpd SIL aku. Hahaha... Kelam kelibut kami mengamas umah!!

Mereka inilah (mak ayah SIL) tetamu paling jauh (area perak ja)..hehe tepeng mari. Terima kasih datang, kalau bagitau awal boleh juga masak-masak sesedap yg mungkin..Amin seronok main sama Ecah..Adik plak asik nak nangis ja tak kenal orang..adoii sedih sangat mukanya..Owh..Yang mana Pak Hassan Yang paling comel itu la Pak Hassan...hehehe pendiam orangnye tak macam anaknya pun..Isteri Pak Hassan mengajak kami ke tepeng..ehm..insyaAllah..ada rezeki nanti sampai ye makcik..

Lepas semua tetamu pulang kami bersiap-siap nak p lunch kat umah kawan laling..sedap owh..nasi minyak. Sembang-sembang..salam-salam..kami pun balik ikut jalan belakang ja. Petang tu anak beranak tido..aku n laling dapat la tido jap sebab adik sekarang tido sekejap-sekejap ja..huhuhu

Tengok la rambut adik dah banyak kan..ada la dari takde langsung. Kesian adik, kemana ja kami pegi kalau ada orang tegur mesti kata adik ni lelaki..so tindakan yang aku ambil setiap kali nak keluar kemana-mana aku akan pakaikan adik baju kaler pink..hehehe...nak pakai headband, headband pun mama tak beli-beli lagi..hehehe...

Malam ni, ade lagi tetamu datang..kira dia ni tetamu tetap kat umah ni...sape ke lagi kalau bukan satu-satunya adik aku kat dunia ni. Saja datang lepak dengan laling aku nak nengok bola..huhuhu. Aku pun tengok sama la sambil-sambil menaip blog nih..hehe..Argentina vs German..boring ja...ok lah..sekian dulu nota untuk hari ini. Wasalam.

Sekian untuk info hari ini...wassalam.

5 kOmEn:

al-lavendari said...

tetamu datang bawa rezeki .. tetapi saya datang tak bawa apa2. hehe

♥♥ atie ♥♥ said...

bawa..rahmat..ngeee :l:

babysyahirah said...

bwk anak dlm pewut...

Abang said...

Sama la dgn Naurah... rambut pendek, org kata baby boy...

♥♥ atie ♥♥ said...

tina : selagi x kuar bby..haruslah dibawa kemana²..hikhikhik...
abang : takpe ek..lama² t tumbuh la rambutnya tu..

Post a Comment