Sape nk Ikan Haruan ?

Dec 26, 2009

Salam...

Aku dlm dilema nie..mlm smlm kawan laling bagi ikan haruan kat kami...tgk la tu...ish..riso nie..mane le aku reti nak masak ikan ayor tawor...nak mkn apetah lagi..mase pantang dulu pun aku x mkn ikan haruan..jgn kan kata ikan haruan....pati ikan haruan yg laling beli pun..buang begitu sahaja...wakakakaka...agak² nye la kan..aku nk wat ape ek ngan makhluk Allah nie...



a. Goreng aje garing² mcm laling ckp....
b. Masak lomak cili api ikut resepi hanieliza
c. Aku bela kasi beso lagi..time pantang nti baru korban...ok tak??
d. Suh laling le masak...hehehe

Ekcely, jawapannye (d) lah....laling kat dapur skang nie..hahahhaa..tgh masak ikan haruan dia..tp sblm tu dia tanya kat bini dia ni (ingat jgk nk tanye ek..) Ape aku nak mkn lunch kang...Ngan kereknye aku ckp makan kat luar...hahahaa...n siap pesan, sila jgn sepahkan dapurku...Tadi kononnye siap amik resepi Sambal Darat Ikan Haruan..tak tau la jadi ke tak..atau laling just goreng jer...huhuhu...tunggu je la...Yg penting, dikesempatan ini, dpt aku ngapdate blog..hehe...


Ni pic amin mlm tadi lepas p amik ikan haruan..amin tgh tgk citer Setem sambil men² ngan lori dia..bakul lori aku dh sorok ke bilik blkg sbb dh x larat asik bersepah ajer..bior dia men saki baki yg tggl tu ajer..Pasal citer Setem tu plak..mmg best la..citer ni kuar kat panggung bulan Julai lepas..skang ni ade la kat cenel 'box opis' (ulangan selama 1 bulan yek..) Tapi xpe..mmg x jemu nonton..Amin plak akan ketawa setiap kali dengar Sathiya (sbg Vellu) b'cakap...lawok agaknya bg dia..siap ketawa tutup² mulut (ketawa yg dibuat²) Malam tadi nonton sampai tetido sesorg kat ruang tamu..sian dia..ok lah..itu je nk bg tau...Aku nk pi ke dapur  n usha laling ok ke tak...huhuhu...

Wassalam...

2 kOmEn:

miss izan said...

kak tie,ntah2 da meletup dapur kak tie. hahaha....

izan pon tak reti nak makan ikan haruan bagai ni ;P

atle ♥ waT¡e said...

haha..biase le..x dinafikn kalo org kata lelaki masak sedap..mmg betul...tp kalo bab mengemas tu yg HANCUS! :p

Post a Comment