Entri Sblm Tido aka Peluang Dpt Dok Dpn PC Sbb Laling P Keje....

Dec 7, 2009

Salam...panjang tajuk aku malam ni..hahaha..mmg syok giler dpt ngadap blog aku. Sempat la dok edit ape yg patut tadi...Alhamdulillah...

Lama betul aku x update blog nie kan..? Lama dh x jenguk blog kengkawan sume..maaf ye. Faham² aje la keadaan aku skang nie yg semakin memboyot...kat opis pun kadang² je aku tgk blog kengkawan. Bukan ape skang ni mmg nk fokus pd keje, al-maklum la..aku nk coti lama nnti..x mo le ade keje² tertangguh. Lgpun..aku pun x sure bila le baby nak kuar..kalo ikutkn due date 19/01/2010 (next year la kan) InsyaAllah..doakan le sume selamat ek..Tapi kalo ikut tarikh scan bby kecik 2 weeks...so Dr sarankan aku tarikh antara 19/01 hingga 05/02..kata Dr kalo pas 05/02 tu aku x bsalin gak..so guna cara keras la...yakni masuk obat...eee...aku takut sgt.....Ya Allah, cam ne la nnti kan...

Walo pun ini anak ke-2 tp lain beno rasenye. Mase ngandungkn Abg Long aku x penah tpikir pun mase nak neran..hehehe..kira aku redha aje la..tp kali ni..kerap jgk aku pikir...hishh ntah la..x tau nak explain cam mane..laling aku pun marah kalo aku ckp pasal takut² nie..katanye kalo dh pikir cam tu...yg tu la dpt nnti..ehmm betul jgk ckp somi aku tu..tp kan..ape la yg lelaki tau..hehehe..depa bkn rase benonyer...kita ni ha kaum hawa yg teruk²..betul tak kengkawan...?

Ri tu masa dlm kete (tetiba teringat nk citer) Tgh dok sembang ngan laling pasal rambut abg long mase tu..Laling ckp le rambut amin ikut mamanye..lurus. Pastu aku ckp le bby yg dlm ni ikut rambut babahnye nanti..terus laling menafikan..korang tau ape laling kata?? Laling kata...bakal anak kami yg ke-3 nanti baru ikut rambut cam dia...Terkejut aku weh...sesedap rase molot dia aje ckp cenggitu..pregnant yg ke-2 ni pun bg byk effect kat aku ini kan plak pikir yg akn dtg...fuhhhh lotih aku...Saat itu terase diriku ibarat mesin buat anak ajer..wakakaka...

Bukan nk merungut nih..tp pompuan bekeja ni mmg susah skit..byk lg komitmen len..hehehe..tp insyaAllah kalo Tuhan nak bagi ramai pun takper...bior tiap kali balik Sabah...flight akan penuh ngan anak² aku ajer..hahahaha..tak gitu lalingku?


Gambar lama mase raye pose ri tu..peyut pun x nampak lagik..sila abaikn aksi abg long yg lupa daratan kalo nampak laut :-) Ok lah..aku nak dudu..blkg aku ni dh sakit benonye..huhuhu...jumpa lagi...bye! (versi pocoyo)

Nota : x lama nk dpt anak sedare sorang lagi...pastu nk update pasal adik aku si boroy opsss..bob yg dh bertunang...kui..kui...kui....

1 kOmEn:

fifah said...

kak t, manenye cite pasl c boroi yg dh bertunang tue?..ala, kk t nie...

Post a Comment