Part 2 : Hepi Besday + Hepi Anibeseri Dato M

Dec 30, 2009


Salam..mmg gedik la kan..siap ade part 1..part 2..Ahhh! Lantak la kan..aku punye blog, aku punye kisah la..dah mmg terbukti tulisan aku chantique..wakaka..Ni nak bgtau sambungan kesah Dato M...dari ari sabtu lepas dok merengek nak kek...nak kek..nak kek...sampai amin pun demand jgk..x kan nk wat muka x bersalah kan?

Sib baik dh buat perancangan dr awal. Oleh itu, semalam saje nk suprisekn laling le konon..ape aku bagi..? Ape yg aku mampu le, hasil dari tulang 4 kerat aku nie..aku bagi ini ajer la eh..klik le gambor kasi pueh mata memandang...


Aku tinggalkn kek n prezent ni kat umah..sbb plannye nak kasi laling balik dulu..so..seprise!!! Terkezutkah laling???

Ok..cupcakes tu aku order 3 mggu awal kalo x silap..order kat kak ina. Sblm ni pun penah order utk hantaran tunang adik aku..oleh kerana aku mmg suka hasil tangan kak ina punye cupcakes maka aku telah melantik diri aku sendiri utk menjadi customer tetap kak ina...ngeh²...Kak ina pun ade mention nama aku baru² ni kat dalam entri dia..x caye? Bace le ek...kat sini dan kat sini juge. Wah..aku bangga dan riak ketika ini...Tapi kalo bukan sbb fiza..mybe aku x kenai pun dunia kak ina cupcakes...hehehe...To kak ina..wati dh promote cupcakes akak ni...moga bisnes akak tambah maju..!


Tengkiu kak ina sbb buatkn cupcakes nie..mmg pueh hati n syg nk mkn. Siap kasi coklet 18 ketui..free beb..lap U kak!


Yg gift tu plak..aku beli kat kedai bundle sebelah kedai dobi  (lokasi terpakse dirahsiakn) yg mana staffnye sume dari Indonesia ya pak...gaya ckp pun ala² Marcelo (Harun Salim Bachik) dlm movie Setem..Nak tau ape isinya? Kome tanya le laling aku...aku pun x tau indon tu buh ape kat dlm tue..mase g amik smlm indon tu beria pesan..'kakak jgn bukak ya, ini utk lelaki sahaja..sy yakin suami kakak pasti suka!' Huh...agak² korang ape...?

Tekejut kah laling smlm? Emm..aku plan nk lepak ngan amin kat umah opah then nk suh dia balik dulu..tp smlm, dekat jam 5, laling call n bgtau nk amik amin..so..ngam² aje la kan bila aku smpai kat umah opah amin mengantor kak ipar, diorng dh standby lam kete ajak balik..Ok aje la, kasi depa jln dulu aku follow dr blkg.  Aku bawa kete slow tu..Tapi, sampai je kat umah, depa leh dok lagi dlm kete, bukan nk bukak pintu..tggu aku jgk..huh! Sib baik kuar je dr kete amin x mo masuk umah jadi cpt² aku kabo..ade kek!! (aku mention 2 - 3 kali) Wah..! laling jenguk..eh..eh..kalo dah sengeh tu..suka la tu kan? Walopun x bape nk suprise..but ok la kan. Makanya..rampasan kuase pun berlaku...laling cuba selamatkn kek dr amin dgn cepat² amik gambor kek dia..padahal aku dah snap awal² lagi...hehehe...


Amin amik yg ade tulisan 'love' tu..abis sudah..btw, ade org tu asik tersengih ajer...

Aku punye adiah utk anibeseri thn ni? Dukacita, tlh dimaklumkan oleh laling mmg xde ye...sbb dah sedekah kat ekzos kete aku..yg mane menurut kate tokei kedai ekzos tersebut yg mempunyai kepakaran menyedut  asap ekzos selama 21 thn serta memiliki sijil MS ISO 9001:2012...Ekzos kete aku mmg perlu dilupuskn..uwaaaaaaaaaaaa...!!! Why..why...why? Kenape baru skrg ko mau pecahhh?? Argghhh..mencik²!!! Sume ni amin punye pasal...huhu..


Amin slps mandi manda...main ngan lori sambil menonton..Babah is sleeping right now...

Tahap kesabaran aku masih terkawal ketika ini..tarik nafas perlahan²...xpe tggu thn dpn bulan April ek kompen ade adiah..La ni, bersyukur dgn ape yg ade udah le kan. Yg penting, kami nak sambut org baru, umah baru, perabot baru, azam baru dll next year...InsyaAllah....wassalam..

3 kOmEn:

naurah makwa said...

cute2 cup cake tu..suka sangat.

miss izan said...

amin yang rasmi? hahaha...cayalah amin! keep it up amin!

semoga dengan semua nya baru hidup kak tie bertambah indah. seindah hidup izan bila jpa masuk. huk huk huk ;P

al-lavendari said...

kreatif betul pembuat dan pemesan cupcake tu !

Post a Comment