Family Day KD Pelandok

Dec 12, 2009

Salam...

Ari ni ade family day kat tmpt keje laling..seawal jam 7 pg dh bergerak ke pangkalan. Singgah beli breakfast n isi perut mak buyong dulu kat opis laling..Amin walopun x mandi pagi tu tp alhamdulillah nampak cergas bila dh tgk laut..hehehe amin sgt liat nk bgn pg td..mmg maleh aku nk layan so bior babahnye aje buat..haha...




Jam 7 lebih gitu bermulalah acara-acaranye. Antaranye senamrobik, sukaneka, perasmian siap ade letup² tp belon sangkut hehehee...nampak beno x terror ek..tp yg hampeh tu...asap hijo yg byk kat tmpt aku berteduh..mujur aku x lemas mase tu..


Pastu, kami naik keta-api..yg sepatutnye kanak² aje..tp habis ngan mak pak skali naik..sungguh x malu..kalo thn lepas kami kena tggu lama nak naik..ari ni kami bejaya naik trip yg kedua..sungguh bangga...amin pun pueh hati..habis naik keta-api lepak jam tgk sukaneka, pastu kami p balik ke tempat asal (tmpt redup + org x crowded sgt) menunggu sampai la jam 12 baru le kami balik...amin n laling je ke hulu ke hilir..aku idak le..x larat le dh panas...padang kawad tu pun punye le besor...tiada dayaku membawa peyut..duduk je diam² sambil layan bby nendang² peyut time dgr lagu rancak..haishh anakku..



Kami sampai umah jam 12.45 gitu, tp amin mmg dah lena atas riba aku..penat dia memain td kan..makanya, acara yg wajib adalah aku n laling pun tido le jugak..hahaha...tp aku le bangun dulu jam 3 tadi (lama kan?) pastu laling lak bangun, last skali tentule amin kan..jam 4.10 gitu baru bangun minta cu-cu hahaha....

Ehmm...sekian lah sudah kerana abg long sudah mula mmbuat kacau ganggu keliling aku same ngan lori angkat tanahnye...cit! Adios amigos nandos!!

2 kOmEn:

naurah makwa said...

setiap tahun buat family day dapat merapatkan persaudaraan dgn sesama family

Abang Terrer said...

Wah Amin makin ensem gitu...

Post a Comment