zOO Taiping..

Dec 17, 2010

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt...

Kami bercadang membawa anak-anak ke Zoo Taiping (hadiah untuk Abg Long sebelum menjejakkan kaki ke alam tadika next year). Alhamdulillah, semalam sampai juga. Ini adalah kunjungan kami yang kedua. Hehe..bosan? Pada Abg Long tidak..Biasalah, anak-anak lebih seronok bila dapat ke zoo melihat pelbagai jenis binatang..ada 1300 jenis spesis haiwan di Zoo Taiping (kalau saya tak silap lah) sangat seronok!
Sehari sebelum ke zOO, kami tanya Abg Long binatang apa yang dia nak lihat di sana. Abg Long jawab..badak..ular...zirafah....gajah...gajahhh...gajjjahhh...
Ada gaya macam tak mau balikkan?
Kesian, sampai berpeluh-peluh. Bukan Abg Long ja Adik pun sama berkeringat. Ye lah..jauhnya tu kami berjalan..34 ekar you all...! Naik train x adventure..tapi kesian pula bila melihat riaksi Abg Long macam berminat tengok org lain naik train..tapi alang-alang dah berjalan tu maka teruskan aja lah...
Alah babah...ayam kat umah Tok Ngah pun banyak...huhu.
Beaver
Waahhhh....!
Masa ni Abg Long mengeras masa nak ambil gambar...katanya "mama..mama..amin takut. Nanti beruang ambik Amin..." Poyo ja...
Lupa pula nak suruh Abg Long kira berapa ekor flamingo yang ada...
Masa ni kami pun tak ingat ntah apa yang dia sembang ngan binatang tu..agaknya, dia ajak datang ke Sri Manjung tak...hehehe :D
Ok yang ni semasa hujan....payung tak bawa..baguslah sangat. Nasiblah ada pondok bertuduh. Mujur hujan tak lama...perjalanan diteruskan kerana Abg Long nak gajahhhh...
Ini buaya sakit gigi. Tu pasal la dia nganga ja..kami lihat gigi depannya dah patah. Kesian. Banyak lagi buaya tapi yang sekor ni ja kebetulan dok dekat ngan pagar..moody ngan kawan-kawan dia agaknya...
Sang kura-kura sedang berjemur...
Yang ini..1st time ke zOO. Kadang-kadang kita tunjuk binatang dia tengok ke arah lain. Kalau binatang tu bergerak baru dia perasan dan terpesona...takper..nanti Adik dah besar skit kita jalan-jalan lagi ye bucukkk...! (Nampak tak gigi adik?)
Cobaan menggoda...
Peace nO waR!!
Owh..yang ni lagi sekor beruang..kawannya dah bangun tapi dia masih tidur....
Marmoset Telinga Hitam
Oyang Utan
Mama n pooh
Babah bongek n Adik
Nasib baik kami sampai...kesian rusa ni semua tengah lapar. Tiga beranak ni kasi belanja semua rusa tu makan daun-daunan..rakyat prihatin...
Tata!
Ada banyak sangat gambar..banyakkk..sampai bateri cam habis. Last sekali snap gambar gajjahhhh dgn hp babah..jadilah kenangan untuk Abg Long. Tapi tak upload pun ke pc lagi. Masa kami balik..Abg Long n Adik pengsan dalam kereta..betul-betul pengsan..masuk ja dalam kereta terus booommm....! Wakaka...

Selamat malam. Wassalam.

2 kOmEn:

Mr.Z said...

bercuti sakan nampak.. hehe ;)

afzan said...

pergi zoo bawak anak2 mmg seronok :O

Post a Comment