Kompem ke tak (?)

Sep 2, 2009

Nak citer pasal apa? Dah lama sangat x update blog..Oh ye..nk citer lah ye..Jumaat lepas 28 Ogos..laling bawa aku gi klinik Yeak saje-saje nk tau perkembangan bby kami. Masa ni of course le kan abg long ikut le skali. Tinggal nenek je kat umah. Kami pegi jam 2..Dah lama dah x p situ..last pegi pun mase aku kandungkn amin 8 bln..mase tu nk tgk jantina. Ehmm, kali ni laling suh pegi sbb risau la kan..cek kat klinik kerajaan ni pun sbln sekali je..

Mase kat klinik tu, mula² nurse pggl utk timbang n amik tekanan darah tinggi. Buatnye kat sebelah konter tu je cuma pintu tertutup tp laling n amin leh nampak la sbb konter tu separuh aje..yg bikin kecohnye si abg long la..dok jerit nangis²..''mama..mama.." Haishh..kesian anak aku sorang ni..mmg memerap. Itu xpe lagi..

Masuk je bilik Dr tu, laling n amin masuk skali le kan..Pastu aku disuruh baring le Dr nak scan. So nurse tutup le tirai..skali tu ape lagi..utk kali ke 2 abg long berteriak..kelam kabut nurse tu tarik balik tirai tu kasi abg long tgk aku..hahaha..mmg klakor..laling pun pujuk² la suh amin tgk bby yg di scan..

Result scan aku (aku lupa nk minta Dr gambarnye..huhu len kali lah ek) Dr kata bby ok sumenye...Alhamdulillah. Cuma kalo ikutkan scan tu nmpk kecil Dr kata bby baru 18 mggu. Lari le skit la kan..kalo ikut tarikh due aku bby dah 19 mggu..xpe la..Dr pun tanye..amin mase lahir bp kg..aku jawabla 3.23kg..ehmm..not bad la..pastu pas Dr kata ok pe sume..settle la kan..aku bangun le siap² pe yg patut..laling pun sengih je pueh hati...

Bila Dr duduk je..Dr terus ckp U nak tau ke jantina baby? Huh..tekejut aku..bukan niat aku tu sbnrnya lagipun bby kecik lg leh nampak ke Dr ni kalo setakat skrin itam puteh cenggitu kan..aku pun tanye le balik ' boy or girl?' Dr tu senyum bg tau..GIRL...sonok sgt la mase tu..laling pun..sengih smpai ke telinga..sungguh tau..aku tanye balik..'Kompem ke ni Dr'. Dr tu dgn kompidennye kata kompem!!...Hepi betul aku ari Jumaat tu..aku syg sgt laling...abg long n bby..Balik tu terus citer kat mak mertua ku..sengih jugak dia..sonok le kan..aku pun sonok...bersyukur² sgt pd Tuhan..berikan kami zuriat. Smoga bby kami dpt lahir dgn sihat n selamat..insyaAllah...

Walo apa² pun, aku ade jgk sembang ngan laling..tak nak la mengharap sgt..Dr tu bukan Tuhan..walopun dia pakar bersalin kan..sbb Tuhan je tentukan segalanya..jadi sbb tu x nak mengharap..cuma berdoa bby aku sihat n selamat...Bukan apa..ade satu malam tu, laling tanye kat aku "kompem ke nama tu?'. Aku tekejut..nama apa ye..Ohh...rupe²nya nama baby kami....

Kalo nak tau..sblm aku pregnant lg..lama dah..mase tu amin baru je beberapa bulan...aku suka sgt 1 nama utk bby girl la..n mmg niat aku kalo ade bby girl nak bagi la nama tu..ehmm..jadi..aku simpan je nama tu dulu..kalo betul zuriat kami girl..itulah namanya...sbb dh mmg niat aku kan...terima kasih Tuhan..memberi kami zuriat..

Seikhlas hatinya..aku tak kisah dpt bby boboy or gegirl yg penting itu anak kami..zuriat kami..yg penting amanah utk besarkan mereka kelak..insyaAllah...

nota : aku slalu dipukul oleh abg long..huhuhu..aku perlu bertahan sepanjang aku mengandung ni..Uwaaa! 

4 kOmEn:

miss izan said...

amin pukul kak tie ke?
jeles kot nak dapat adik gegirl ;P
semoga dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna ;)

Monkey D Luffy said...

aku nak anak perempuan

atle ♥ waT¡e said...

miss izan : ari² kak t dipukul..Itu la dia nk perhatian lbh kot..tak lama lg kasih dibahagi dua..huhu

kapten : kawen le ek..

kayteeze said...

Ooo....baby terakhir kak tie kini berumur 11 tahun.. Rasa dah tak boleh keluar baby lagi. Tulang dah reput, ekekeke.......

Post a Comment