Entri Khas Utk Tinasyahirah...

Sep 9, 2009



Kat atas ni gambor aku n tina. Pada kawan² blog sume..korang leh baca kisah tina kat blog dia..Tina ni jenis yg hepi go lucky, manja, tegas, rajin, ttp pendirian dll..mmg baik org nye. Aku kenal ngan tina sejak dia praktikal kat IT. Mase tu tahun 2005 kot..mmg lama dah..bila tina dpt keje kat mpm ni pun tina diserapkan ke IT sbb budak ni mmg berbakat dlm keje² design. Hasil dari tina sume chantique sechantique orgnye...

Kami ni mmg rapat..tp kat opis je le..sbb masing² dah ade family kan. Ade perkara² yg kami share sesame..makan same, buat keje pun same² time dia tolong aku..mase tu tina akan menyempit kat tempat aku. Kebetulan tahun ni kami dua² pregnant. Ya..mmg sblm ni pun slalu bergurau nak pregnant sesame..tp tina yg lekat dulu..Alhamdulillah beza kandungan kami pun x jauh..Bos pun ok je kalo dua² cuti bersalin..maklum la bos kami mmg sporting..kata bos sume ni keje tuhan bukan leh dirancang²...betul pun...

Apa yg aku nak citer kat sini...baru² ni satu musibah telah menimpa pada tina...korang baca la dlm blog dia ek...(air mata aku x leh nk tahan lg)........

Beberapa ari ni aku ym, kalo tina ade msti kitorng berbual..tak kira la kat umah ke kat opis ke..tadi pun ym jgk..aku nangis bila bace ayat² tina..ehmm..mcm mane nak citer....aku sayang sgt kat dia..aku anggap mcm adik sendiri...aku faham perasaan dia...tp cuma dpt bantu sekadar yg mampu x lebih dr itu..selebihnya aku ngan kawan² kat opis ni cuma mohon doa je pada Dia yg lbh mengetahui segalanya...

Pada adik aku Tina....kak t sayang sgt kat kamu..dr hari pertama kak t ziarah kamu kat wad ari tu mmg kak t byk diam...kak t diam utk elakkan dr menangis..sbb sepatah kak t bersuara mgkn air mata pun jatuh skali..sbb tu bila ramai lg org sampai mase tu kak t dah blh cover skit²..Berat sgt dugaan Tina..kuatkan semangat ye dik..mase berpantang jgn terlalu nangis..mmg dh byk kali ayat ni kuar dr mulut kak t utk kamu....Ingat pesan kak t Tuhan amik sesuatu dr kamu..sbb tuhan nk bagi yg lebih baik dr itu...kak t pun x tau nk kate apa dah..tp mcm dlm msg yg kak t tinggalkn kat ym kamu td...Kalo Tuhan bg pilihan...kak t snggup amik tempat kamu dik...




*Al-Fatihah utk Muhammad Ramadhan (adan)...

1 kOmEn:

catz_mafia said...

Atie Luv Luv,
Semoga Tina berjaya menempuhi dugaan nya..

Post a Comment