Sonoknye Masak²

Jul 19, 2009

Salam. Aku n laling membizikan diri kat umah, mengemas, meracun rumput, menjage amin, memasak..ehmm..memasak ek? Ye le..masak le kalo x lapor le kan? Ok ni, aku nak letak gambor pulut doyan. Aku masak malam khamis yg lalu. Sape yg nak makan ni? Of course lalingku..teringin sgt nak makan pulut doyan..so cam biase pulut laling masakkan n kuah doyan tu aku le masak. Tp malam tu, makan kuah doyan n roti jerk. Pagi esoknye laling dgn bangganye bawa bekal pulut doyan ke opisnye..wah..lalingku yg meriah..

Giler byk bekal laling..hehehe

Malam esoknya yakni malam jumaat, kitorang makan kfc tp laling je makan..aku n amin tido awal malam tu lepas laling p opis malam tu..aku malam tu x bape sedap badan n nasib baik amin pun nak tido awal. Makenye, dinner plate yg laling beli tu aku gagahkan jugak utk menjamahnye bila aku bangun jam 5.00 pg tp lepas 2 3 suap x lalu aku nak makan..pembaziran berlaku di situ. Aku kesal. Huhuhu...

Malam berikutnya iaitu malam sabtu, kitorang kuar jejalan pusing town le kononnye singgah Billion jumpe tina n cd..haishhh (aku ingat jari runcing sape cube nak cilok wet syiling aku..hahaha). Aku beli lakse sepeket, asam
keping n kopok sayur. Esok aku bercadang nak masak lakse ye kawan²..aku tingin nak mkn lakse yg aku wat sndiri. Tp malam tu kitorang x makan papepun sbb sume setuju dah kenyang termasuk le si amin makan kuih ape ntah kat bilion tu.

Esoknye, pagi x le pagi sgt. Pas sarapan roti telur, kitorang p pasar kat manjung beli bahan² masak lakse. Siap beli p opis babah jap amik barang. Balik tue terus le masak lakse..wah besh..besh. Aku sorang je makan 5 mangkuk (pagi - malam) Wakakaka..Hantu lakse! Malam tu kami kuar jap antor lakse kat mak n p pasaar malam. Beli ape ek..beli epal n buah mate kucing..wah sedap sgt. habis di makan.

eEhm..sedap siot!

Ehm..so ri ni aku masak ape? Aku tanye laling nk makan ape. Katenye nk mkn ns goreng jerk..lSo buat le..tp xde le aku ngambik gambor..ape la sgt ns goreng je kan. Lagipun, nak bg tau jugak..lalingku demam. Sian laling. Amin lak selsema. Aku sihat lagik. Td kuar jap p beli obat. Sempat singgah Secret Recepi beli 3 jenis kek. Wah..2 utk laling yg x bp ade selera tu of course kek karot n raspberry cheese. Aku punye n amin coklat indulgence. Lantok le kalo salah eja pun ek..sume nye 17 inggit. Suke si amin mkn. Takpe lah cpt besor ye nak..nnti leh jage adikmu. K lah ye..smpai di sini dulu..rajin² aku ngapdet lagik. InsyaAllah.

4 kOmEn:

babysyahirah said...

amboi...bkn nk anta ke umah i sket

miss izan said...

kak tie,anta la akt izan sket ni ;(
lapoooooo

atle ♥ waT¡e said...

bbysyahirah : aku balas dendam!

miss izan : jauh ma..hehehe

Fariena said...

wow sedapnyer pulut doyan n laksa tuh...terliur jap...huhuhu

Post a Comment