75 : 25

Sep 27, 2010

Adik...owh adik sayang...pssttt...mama nak bg tau nih....Oit!
Sblm tu...comelnya adik..tapi nape masam serius ja..kembang lak tu idungnya..mama nak cakap skit ni..dengar eh..ni mama ni dpt pegi btn la sayang....bulan 11 nanti..adik rasa leh x mama tinggal kan adik dalam 5 hari..bukan lama..l.i.m.a. hari sahaja...huhuhu....adik..marah ke?
Mama dah minta pandangan babah...n babah izinkan pegi. Babah kata boleh ja..xde masalah..Babah kata, kalau minta tangguh ntah bila pula nak dptnyer...Huhu..Tapi itulah..mama pulak yg rasa x konfiden..huhu..ye lah kan dik, malam-malam kat adik kan tido ngan mama..bukan ngan babah..sesekali je mama lari p peluk babah..hihihi. So, macammana..adik rasa boleh tak..? Adik n abg long tinggal ngan babah waktu malam n siang dok umah opah n atok...tapi kalau adik rasa nak lebih selesa adik dok je terus umah opahh..hehe..mo serabut opah kan dik..?
Abg Long pun kena tinggal. Tapi abg long xper la..abg long dah besar..boleh fikir dah kan..kalau rindu bleh juga hello hello mama..kan amin kan? Ehm..tapi adik tu ja..macam mana eh...dah la adik xmo susu formula dah..susu pam lak..adik nak yg fresh ja..kalau pam pagi, adik minum...tp kalau sudah 1 hari jgn harap la...adik reject ja...owh adik..demand ya?
Mama ingat nak pam banyak² (seperti yg disyorkan oleh babah..) tapi itu lah..adik kan demand..x mo susu yg lama..mo yg freshh ja...kan? Hahaha..kelakar la adik ni..tapi bukan salah adik pun..Mama yg salah sebab x biasakan adik dgn stok susu mahupun susu formula...ya..mmg mama dah kena bebel sama opah..tapi semua tu masuk telinga kanan kuar telinga kiri...mama tak menyesal..sbb mama gembira dapat menyusukan anak mama sendiri...Alhamdulillah....rezeki Tuhan..
Adik pun dah besar kan? dah boleh mengagah skrg mcm dah nak berjalan...duduk pun dah tegak..ekshen ja. Comey ia..kata abg long..So..agak-agak adik, bleh ke nak berpisah selama 5 hari ni??
Wahh...Kawan-kawan adik pun ramai...yg kecik yg besar semua ada..yg berambut curly, yg rambut sikit..yg serabai..yg botak pun ada...ramai kan geng adik..so..mesti adik x boring masa xde mama nanti..hehehe...Adik kan dah pandai nak berkawan dan bermain...tapi janji la ngan mama...jgn nakal-nakal ya...?
OMG!! Ape hal plak adik buat macam ni?? Ok..ok....mama masih belum buat keputusan lagik. Adik jgn la memberontak lak..Buat masa skrg pun keputusannya antara 75 : 25 iaitu lebih berat kepada TIDAK PERGI. Takper...mama sanggup tunggu 3 tahun lagi ke btn...huhu. Walaupun btn tu pun penting untuk kerjaya mama ni...tapi mama rasa mungkin belum rezeki mama...dan mama rasa anak-anak mama yg skrg ni mahupun akan dtg...lebih memerlukan mama...

Dpt ja surat ke btn..x keruan..rasa nak teriak kat situ gak. Mama x sanggup..!!

2 kOmEn:

.:LuVnieNajeR:. said...

alolololo..sedey nye bace~~ mcmtula niena nnti kan kak watie.. niena ni pekse x lulus lagi..induksi belom.. nnti baby dah kuar cam ne nak pegi?? huhu sedey

♥♥ atie ♥♥ said...

niena...family 1st!!! ok? Jgn putus asa...! Heehehe

Post a Comment