Buah Hatiku

Mar 11, 2010

Salam n good morning...

Hari ni dah hari Khamis, cepat betul rasanya. 29hb ni aku akan start kerja, InsyaAllah. Hak penjagaan Pengasuh Ainul Mardhiah masa diperingkat pencarian. Buntu. Ehm, masih ada waktu kan? Susah-susah sangat aku  resign aje. Bolehkah?  Ok..soal itu letak tepi dulu. Jom layan picture  buah hatiku... 

Picture semalam, kebetulan masa aku sibuk melayan Adik, Abg Long bermain dalam baby bed sesorang sehingga tertidur..Kasihan, cuaca panas sampai berkeringat Abg Long. Aku buka semua tongkap tingkap dalam bilik tapi tiada maknanya. Bila terjaga, Abg Long panggil aku macam ni "maa...maa...cucu..". Owh, kasihan sungguh. Selepas menikmati kelazatan susu yang aku bancuh, baru Abg Long bangun.

Picture pagi tadi sebelum Adik mandi..Adik yang kehausan minta disusukan. Setelah itu, bila aku nak sedawa (betul ke tak ejaan tu) Adik mula melayukan biji matanya dan membuat memek muka sehingga aku ketawa. Kemudian berlakulah pembaziran susu ibu di situ..see?  Kadang-kadang senang nak bagi Adik sedawa tapi kadang-kadang susah sebab Adik akan terus tidur. Adik juga suka simpan lebihan susu dalam mulut..tu yang sampai meleleh dan membazir. Adik owh Adik...

Ok..last sekali gambar selepas Adik mandi. Masa ni Adik dah merengek nak tidur. Cepat-cepat aku suruh Abg Long baring tepi Adik dan terus snap pic mereka..walaupun kedua-duanya tak mahu duduk diam...bersyukur sangat aku dapat jugak aksi mereka berdua..

Sedang asyik menaip nih ada plak terima es em es. Opss..from my Bos! Apa katanya? "Salam. Kami nak dtg melawat ptg ni blh x? Dlm kul 3." Oklah...gtg now..! Wasalam....

3 kOmEn:

babysyahirah said...

alamak kak wati...sori le x dpt dtg arini...puncenye sume dr BAHA...pelupusan plak...ade2 je die tu...pape pun...tembamnye ainul mardhiah...sume kemsalam...daaaa....

atle ♥ waT¡e said...

hehehe...takpe..bos dh bgtau tadi. Ehm, BAHA mmg sengaja nak sabotaj aku tu :d:

Abang said...

Huhu setambun pipi tu...

Post a Comment