Pegi ke tak...jangan ditanya

May 25, 2009

Nak pegi ke tak...nak pegi ke tak? Jgn la ditanya..sbb skang ni masih blm ade jawapan dr aku..laling aku pun sejak ri sabtu..slalu tanyer..kalo la laling tau apa yg tersirat dlm hati ini..dah la laling siap ckp lagi kat amin "amin..mama mau tinggalkan kita..." huhu...sedih wei..kalo dpt keje dekat² area cni xper la..sekitar perak pun ok lagi..tp kalo luar dr perak nie..pada aku kan status aku sbg isteri n mama x sesuai utk berhijrah! merantau! ade kelebihan di sini ade kekurangan di sini ade gak kelebihan kat sana n kekurangannyer..sape tau? Tuhan je tau..huhu..

Sedih wei..byk dh ilmu aku dpt kat mpm nie..jtm semestinya..jabatan yg best yg x akan aku lupekan sampai bile² (tu pun kalo aku pegi laa...) sume staff kat cni best..sume budak² praktikal kat cni best...persekitaran pun best..sume² lah..x terluah dgn kata²..dan kalo aku ditempatkan di jabatan lain kat mpm nie msti aku CEMBURU kat jabatan nie..hahaha..alhamdulillah..Tuhan bg aku merasa yg BEST² belaka..aku ni biase le slalu lupa nk bersyukur..asik ingat dunia jer...huhuhu...

Bebalik kepada tawaran yg aku dpt tue..serius la..tak teringin pun..tp ms g intebiu mmg excited sbb dekat 5 thn aku xgi intebiu..windu nk rasa zaman² tue..tu yg pegi jugak tu..laling pun suh pegi..Bos pun suh gi..bos tu?? bos?? korang msti x cayer..haha..tu la aku pun pegi la..walo pun aku calon 2nd last..dari 8.30 aku tggu..aku dipanggil masuk dlm jam 2.50 ptg gitu..penat woii..aku lapar time tu..ingat lagi..dh le tgh ujan renyai² kat luar..last² bila time aku...aku hanya diintebiu selama 10 minit jerk!!! manakala yg lain aku dok pantau ade la 15 - 20 minit...mase on da way balik ngan laling..aku ckp kat laling dgn kompidennye.."musti TAK DAPAT kan ling...depa intebiu ati sekejap je..org len sume lama..." Acc..dlm hati aku mase tue..aku harap² sgt aku diterima sbb aku x nak kalah tp aku nk menang..sbb pd aku intebiu ni pun dikira pertandingan..aku nak menang bukan sbb aku nk sgt² keje lain..aku berserah jer..dlm ms yg same..aku ckp kat ling "kalo x dpt pun xper la..at least ati ade keje kan lingg...ramai lg yg menganggur n ade lulusan.." Dan segala²nye dr awal lagi adalah secara kebetulan..kebetulan..dan kebetulan.....

Oleh itu..kpd sume kawan²...jgn le ditanya..keputusan masih blm dibuat..sbb aku pun nk tunggu surat tawaran tue..dn banyak² lagi yg aku kena fikifkan sbb aku ade laling,  aminsmart n ..... ramai lagi..huhu..aku sedih wei..dilema ku kembali..

Wassalam..

8 kOmEn:

Abang Terrer said...

Gua x tanya pun kan kan?

atle ♥ waT¡e said...

orang len..lu terkecuali..hahaha

syahirah berkata said...

sori la...gua dah tertanye...mklum lah...lu kan kakak gua...

atle ♥ waT¡e said...

lu punye pasal..dh lame gua maafkan!

Abang Terrer said...

Apsal semua terjangkit "lu" "gua" ni?

atle ♥ waT¡e said...

sbb lu la..lg mau tanya ka???

syahirah berkata said...

mau tanya bole ka??? huhu

atle ♥ waT¡e said...

huh! lu tak phm bhs ke..?

Post a Comment