Boboy or Gegirl?

May 26, 2009

Kenape aku post tajuk ni? Huhu...smlm pas blk keje cam biase aku ke umah mak aku, aku just hntr kak ct (kak ipar ku yg juga keje di mpm) sbb amin, laling aku dah amik awal.Bermula sok laling akan cuti sekolah n aku x pasti le bape lama so laling le akan jg amin sementara mak n abah leh cuti..

Hntr kak ct smlm aku singgah utk masuk dulu sbb kebetulan kakak aku n baby barunye ade sbb smlm kena p check kat klinik..so aku n kak ct pun main² le ngan anak sedara aku tue 'ainur syuhada' namanyer. Masa tu Ada diriba oleh ibunye..pas main², kakak aku suh pegang sat sbb dia nk p toilet..masa tue aku ckp maleh walopun Ada dh pun kat pangkuan aku (niat sebenar bergurau je...sape xmo gendung baby oi...) n kakak aku terus ckp ''ish..pegang ler kejap..mana tau pas nie kamu dpt anak gegirl lak...!'' Kenyataan ini dipersetujui oleh kak ct td..So..aku pun terus menjawab.."Habis tue korang ni xnak ke anak lelaki?"Dlm hati aku..mentang²lah korang ade anak gegirl..huhuu. Kak ct menjawab "lepas kami tgk si amin (my hero tue) kami serik nak anak lelaki!" Wow...aku tekejut..rendah sungguh martabat aku rasanyer..hahaha..aku kan sensitip!! Tp aku control la..so aku pun ckp kat Ada..."takpe la Ada..Ude tak kisah pun.." Dan habis disitu..on d way balik..aku asik terfikirkan apa yg dikata oleh kakak² ku...huhu..aku x sedih tp terasa...dolu² pun aku penah terima ayat mcm nie...x kisah la..korang kakak² aku walo pun jarak x jauh sgt...tp aku rasa aku matang dr korang...hahahhaa..aku suka puji diri sendiri..!! aku pun rileks jerk!

Seingat aku la..semasa aku lahirkan amin tak pernah aku menyesal dpt anak lelaki.Malah masa mula² pregnant pun aku n laling mmg nk anak lelaki sampai la bulan puase...Masa tu aku dh sarat sgt..n amin dlm rahim lbh kuat menendang..kerna lapor..masa tu lg aku kompem..anak aku bakal lahir nanti adalah lelaki...! Ya..itu lah Muhammad Al-Amin..yang mula lihat dunia pada 3 Syawal..

Dan andai ditakdirkan Tuhan nk bg amin adik...aku n laling cuma mampu berdoa..sebab rezeki tu Tuhan yg kasi..kalo Gegirl..alhamdulillah tp kalo boboy pun aku x kisah..sume ade hikmah..kalo dh dicatat aku n laling ade 10 anak boboy pun...yg kuar ttp boboy..janji aku hepi..laling pun hepi...kan laling...?? ade jugak org len yg ditakdirkan dpt sume anak boboy ade lak sebaliknye..itu lah rezeki..

Kepada mak, abah, adik beradik sume yg same² jaga amin mase kat umah opah..amin mmg nakal..x dinafikan lagi..tp ade jugak aksi² amin yg buat korang pecah perut n korang akan citer balik kat kami..haha..dan sebagai satu²nye cucu sulung..hero lak tue..aku tau korang ttp sayang kat amin..tgk la nnti..aku tau korang akan rindu sbb mulai esok amin x kan ke sana dah...selama seminggu or 2 minggu..ntah aku pun x tau...hahaa....yaa..dn scroll la kat bwh nie aku amik pic amin masa amin mamam...

My hero..al-amin

amin dh pandai makan sendiri

amin makan nasi goreng..laling yg masak

tgk tue..amin sebenarnye kutip kacang..hahaha

nota kaki : ptg smlm p tgk anak Bos..comei sgt..sempat gendung baby..!

4 kOmEn:

haruan tasek said...

amin ok apa??? seorang budak yg stright to the point.. sesi pemberontakan akan berlaku klu amin tak dilayan. tak sembunyi2 perasaan.

Abang Terrer said...

Anak lelaki mmg ligat masa kecik2. Tp nanti dah besar, anak lelaki la yg kita harapkan. Anak pompuan akan pindah ikut suami. Sapa2 yg berlagak ckp x mau anak lelaki, tunggu la diaorg tua nnt. Sapa nak jaga diaorg?

syahirah berkata said...

jaga diri sendiri...itupon klau mampu la...actually sume tu rexki Tuhan...terima seadanya...

atle ♥ waT¡e said...

hahaa...betul²! Doakan aminsmart jadi anak yg soleh! Amin...

Post a Comment